REUTERS

Rebellen heroveren strategische punten rond Aleppo

Rebellen in Syrië hebben strategische punten rond de stad Aleppo heroverd op het regeringsleger van president Bashar al-Assad. Het leger is uit zeker twee plaatsen verdreven, melden rebellen in het gebied en het activistische Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SOHR).

In en om Aleppo werd de afgelopen dagen hevig gevochten. Daarbij kwamen zeker zeventig militairen en tachtig opstandelingen om. Dinsdag wist het regeringsleger een belangrijke aanvoerlijn van de rebellen ten noorden van Aleppo af te snijden. Terreurbeweging Nusra Front wist te melden dat de weg weer was heroverd door de rebellen.

Volgens het in Londen gevestigde SOHR heeft het Syrische leger in de plaats Retian 49 burgers geëxecuteerd, waaronder tien kinderen. Militairen kwamen volgens de organisatie dinsdag de stad binnen en doodden daar de burgers in hun huizen. Twee spionnen in de stad hebben mogelijk informatie doorgespeeld aan de troepen van Assad. De informatie van het SOHR is door de veiligheidssituatie in het land lastig te verifiëren.

Lees meer