Het Turkse leger en de Syrische rebellen waren een goeie week geleden een offensief begonnen en hadden de grensstad Jarablus op de jihadisten veroverd.
AP Het Turkse leger en de Syrische rebellen waren een goeie week geleden een offensief begonnen en hadden de grensstad Jarablus op de jihadisten veroverd.

Rebellen willen IS zware klap toedienen in Noord-Syrië

Door Turkije gesteunde rebellen bereiden in het noorden van Syrië blijkbaar een nieuw offensief tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) voor. De rebellen verklaarden vandaag 14 dorpen aan de grens met Turkije, die in handen zijn van de jihadisten, tot "militair gebied". Tegelijkertijd riepen ze de bewoners op de dorpen te verlaten. Het Vrije Syrische Leger (FSA) zal naar de dorpen oprukken, klinkt het.

Het Turkse leger en de Syrische rebellen waren een goeie week geleden een offensief begonnen en hadden de grensstad Jarablus op de jihadisten veroverd. Vervolgens palmden ze verschillende plaatsen in die onder controle van de door de Koerden aangevoerde Syrische Democratische Krachten (SDF) stonden.

De Turkse regering eist dat de Koerden zich ten oosten van de Eufraatstroom terugtrekken. Ze wil voorkomen dat de Koerdische militie YPG haar macht in Noord-Syrië nog verder uitbreidt.

Lees meer