AFP

Russische onderzoeker: "Vliegtuig viel al in de lucht uit elkaar"

Het Russische passagiersvliegtuig dat zaterdag neerstortte in de Sinaï-woestijn, brak al in de lucht in stukken. Dat meldt de directeur van het Russische intergouvernementaal luchtvaartcomité (MAK), Viktor Sorotsjenko, aldus de Russische persbureaus. Volgens hem is het echter nog te vroeg om conclusies te trekken over de oorzaken van de crash.

"Het vliegtuig brak uiteen in de lucht en de brokstukken kwamen terecht op een grote oppervlakte van ongeveer 20 vierkante kilometer", aldus de expert.

Het MAK is bevoegd voor de onderzoeken van luchtvaartrampen in Rusland. Sorotsjenko onderzoekt de crash van zaterdag samen met Franse, Duitse en Egyptische onderzoekers.

Eerder verklaarden andere experts ook al dat het vliegtuig vanwege de vindplaatsen van de brokstukken waarschijnlijk al in de lucht uiteen werd gereten door een explosie. De Egyptische autoriteiten gaven zaterdag namelijk aan dat de lichamen gevonden zijn in een perimeter van acht kilometer. Zondag werd de perimeter uitgebreid naar 15 kilometer.

Lees meer