Samsung roept 2,8 miljoen 'exploderende' wasmachines terug in VS

Elektronicafabrikant Samsung heeft het zwaar. Na eerder de Galaxy Note 7 te moeten terugroepen door explosiegevaar, haalt het bedrijf nu wasmachines terug. De commissie voor consumentenbescherming in de Verenigde Staten (CPSC) laat 2,8 miljoen wasmachines terugroepen, die mogelijk verwondingen kunnen veroorzaken.

Het gaat om wasmachines die van bovenuit geopend moeten worden. Het betreft 34 verschillende modellen, die tussen maart 2011 en april 2016 op de markt kwamen. Ook hier is er kans op een exploderend apparaat door een ontwerpfout.

Er zijn 733 meldingen binnengekomen van te hevige vibratie, waarbij de bovenkant los kwam. Negen mensen raakten gewond, van wie één iemand een gebroken kaak opliep. "We hebben het over een ernstig risico waarbij de bovenkant van de wasmachines er compleet af kan vliegen", zei Elliot Kayne van de Amerikaanse organisatie voor productveiligheid (CPSC).

De klant kan zijn wasmachine kosteloos laten herstellen door Samsung, of kan kiezen voor een korting bij de aankoop van een nieuwe wasmachine.

De wasmachines in kwestie zijn niet gecommercialiseerd in Europa.

Lees meer