6
ap

Schit-te-rend! Zo gaan ze in Sao Paulo om met asielhonden

Een oranje bandana om de nek, twee hippe zweetbandjes rond de voorpoten en een joekel van een tennisbal in de muil. De zwerfhonden zorgden voor vertederende blikken afgelopen week op de Brasil Open tennis, waar een exhibitiewedstrijd aan de gang was tussen de Spanjaard Roberto Carballas Baena en de Portugees Gastao Elias. Professionele ballenjongens en -meisjes? Die hebben we voor een keer niet gemist.

Zwerfhonden Frida, Mel, Isabelle en Costela kwijnden weg in een asiel in Sao Paulo - mishandeld en gedumpt. De organisatie achter het ATP-toernooi van de Braziliaanse grootstad wierp hen evenwel net op tijd een levenslijn toe: in samenwerking met 'Association of Animal Wellbeing' werd een trainingsschema opgesteld om de honden in te zetten als ballenrapers - in dit geval 'ball dogs'.

Bezieler van het succesvolle format is trainster Andrea Beckert. "De honden werden lange tijd heel slecht behandeld. Maandenlang hebben we ze moeten laten wennen aan het lawaai, de baan, de fans en de ballen - probeer een hond maar eens aan te leren dat hij de ballen moet teruggeven. Bij veel honden is dat gelukt, bij sommigen helaas niet." Met deze stunt - want zo mag je het gerust noemen - wil Beckert aantonen dat zwerfhonden wel degelijk kunnen worden getraind en heropgevoed. Ze hoopt dan ook op een groei in het aantal adopties.

Een uniek project was dat niet. Vorig jaar veroverden de honden Ted, Oscar en Super Teddy miljoenen harten tijdens een galawedstrijd tussen Venus Williams en Svetlana Kuznetsova in het Australische Brisbane.

6
AP
6
ap
6
AP
6
AP
6
AP

Lees meer