3 De Pokémonpaal in Kijkduin (Den Haag) zorgt voor een invasie van Pokémonjagers.
ANP De Pokémonpaal in Kijkduin (Den Haag) zorgt voor een invasie van Pokémonjagers.

Stad eist via advocaat minder Pokémon

Het gemeentebestuur van de Nederlandse stad Den Haag heeft een advocaat in de arm genomen om via de maker van het Pokémonspel de overlast in de kustplaats Kijkduin te verminderen. De maker moet minder Pokémonfiguurtjes bij natuurgebieden laten opduiken en ook de tijden waarop ze verschijnen inperken, eist Den Haag.

Den Haag vroeg onlangs aan app-bouwer Niantic van Pokémon Go om de badplaats 's avonds laat met rust te laten. Volgens het college van burgemeesters en wethouders is daar geen reactie op gekomen. "Omdat een reactie uitbleef is een extern advocatenkantoor ingeschakeld dat eerder met dergelijke kwesties te maken heeft gehad", schrijven de burgemeester en wethouders in antwoord op vragen uit de gemeenteraad .

Pokémonpaal
De inwoners van Kijkduin vinden dat Den Haag, waartoe de kustplaats tot behoort, de Pokémonhype heeft aangewakkerd. Kijkduin kreeg de titel van Pokémonhoofdstad. Ook werd een speciale Pokémonpaal op het strand geplaatst.

De inwoners klagen over lawaai en wildplassen. Problemen die ook voorkomen in het dorp Lillo in de Antwerpse haven. Het dorp van 35 inwoners werd de afgelopen maanden overspoeld door Pokémonjagers met soms nachtelijke overlast tot gevolg.  De inwoners van Kijkduin klagen ook over storingen van de telefoon. Bovendien trekken de Pokémonjagers gewoon beschermd natuurgebied in de duinen in.

Om de overlast te beperken heeft Den Haag delen van de duinen afgezet en staan er meer mobiele toiletten en afvalbakken.

3
ANP
3
ANP

Lees meer