In het atheneum van Laken - waar geen religieuze tekens zoals hoofddoeken toegelaten zijn - voerden moslima's eerder al actie.
PN In het atheneum van Laken - waar geen religieuze tekens zoals hoofddoeken toegelaten zijn - voerden moslima's eerder al actie.

Symbolisch protest op gemeenteraad tegen verbod religieuze tekens

Een dertigtal Brusselaars hielden deze avond een symbolische actie op de Brusselse gemeenteraad door het college in stilte de rug toe te keren. Daarmee klagen de protestvoerders het verbod op religieuze tekens in de publieke ruimte, met name in de scholen van de Stad Brussel, aan.

De actie draagt de naam 'Our Lives Matter' en volgt na eerdere protestacties die enkele weken geleden plaatsvonden aan het Pagode Atheneum in Laken. Ouders van leerlingen klaagden toen aan dat het schoolreglement het dragen van een hoofddoek verbood tijdens het vrijwillig helpen op schoolactiviteiten.

Nu richt de actie zich tot het volledige onderwijswezen van de Stad Brussel en het verbod op hoofddoeken. Zowel bij de leerkrachten als de leerlingen.

"Al verschillende decennia lang voert de Stad Brussel een radicaal politiek beleid die de vrijheid beperkt op gebied van religie. En dat naar zijn eigen personeel, zijn studenten, zijn publiek en zijn partners toe", stellen de actievoerders in een persbericht.

Lees meer