Aanvankelijk zou het monument in het Jubelpark komen, maar daar is ondertussen van afgestapt. De nieuwe locatie is nog niet bekend.
BELGA Aanvankelijk zou het monument in het Jubelpark komen, maar daar is ondertussen van afgestapt. De nieuwe locatie is nog niet bekend.

Terreurslachtoffers krijgen monument in Brussel

Op 22 maart 2017, een jaar na de aanslagen in Brussel en Zaventem, wil de federale regering in de hoofdstad een monument onthullen voor de slachtoffers van terreurdaden. Daarvoor werd onlangs een projectwedstrijd gelanceerd.

"Op initiatief van de Belgische federale regering en in partnerschap met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel zal de Belgische federale overheid op 22 maart 2017 een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van terroristische aanslagen inhuldigen in Brussel", zo klinkt het in de bestekdocumenten voor de openbare aanbesteding.

Het maximumbudget voor het hele project bedraagt 100.000 euro, zo valt nog te lezen. Voorstellen moeten ten laatste op 1 december binnen zijn.

De locatie lijkt nog onzeker. Aanvankelijk was er in het bestek sprake van het Jubelpark, maar in een latere versie werd die verwijzing geschrapt. Gevraagd bij het kabinet van de eerste minister naar meer uitleg over de plannen en de locatie, klinkt het voorlopig dat het dossier nog wordt geanalyseerd.

De aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek kostten aan 32 mensen het leven en leidden tot bijna 350 gewonden.

Lees meer