2 Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans was van de partij.
belga Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans was van de partij.

Tienduizend mensen wonen conferentie van Dalai Lama op Heizel bij

Zowat 10.000 mensen zijn vanmiddag afgezakt naar Paleis 12 op de Brusselse Heizel voor de conferentie "Individuele inzet en globale verantwoordelijkheid" van de Dalai Lama. Het evenement is daarmee volzet, maar kan ook nog gevolgd worden via live streaming op de website van de Dalai Lama of via www.dalailama2016.be.

Voor de conferentie zijn zeer strikte veiligheidsmaatregelen getroffen. Het publiek, onder wie ook buitenlanders, werd gevraagd om ruime tijd op voorhand aanwezig te zijn. Handtassen en rugzakken zijn verboden, net als computers, camera's, paraplu's, vloeistoffen en voedsel.

De veiligheidsmaatregelen, die bij aankoop van de tickets toegelicht werden, worden goed nageleefd. De bezoekers zakten ook in kleine groepjes af naar Paleis 12, zodat er geen lange wachtrijen waren en de veiligheidscontroles vlot konden gebeuren.

Tenzin Gyatso (81) is de 14de Dalai Lama, de spirituele leider van de Tibetanen. Hij ontving in 1989 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn vreedzame strijd voor de bevrijding van Tibet. Zijn laatste bezoek aan België dateerde van 2012.

2
belga

Lees meer