Touroperators mijden Sinaïwoestijn

Luchtvaartmaatschappijen Thomas Cook en Jetairfly vliegen voorlopig niet meer over het Sinaï-schiereiland na de crash van een Russische Airbus zaterdagochtend. Er heerst namelijk nog veel onduidelijkheid over de oorzaak van de crash. Terreurgroep IS heeft via Twitter de verantwoordelijkheid opgeëist, maar volgens Rusland en verschillende militaire experts is een aanslag door IS weinig waarschijnlijk.

"De routes van de twee vluchten van Thomas Cook Airlines vandaag zijn aangepast, en dat zullen we ook de komende dagen doen. Het gaat om een preventieve maatregel tot er meer duidelijkheid is over de oorzaken van het ongeval", aldus Koen van den Bosch van Thomas Cook. "De reizen van touroperator Thomas Cook naar het Rode Zeegebied gaan gewoon door. We baseren ons daarvoor op het reisadvies van Buitenlandse Zaken, en dat werd niet aangepast."

"Als voorzorgsmaatregel en om de reizigers gerust te stellen hebben we de vluchten spontaan omgeleid", zegt ook Florence Bruyère, woordvoerster van Jetair. "Dat maakt de vluchten vijf tot tien minuten langer." De maatregel geldt ook bij Jetairfly tot er meer duidelijkheid is over de omstandigheden van de crash.

Ook Lufthansa en Air France-KLM beslisten zaterdag om de regio voorlopig uit voorzorg te mijden.

Lees meer