Treffende gelijkenissen: Italianen lachen met #Trumpusconi

Na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten heerst er bij vele Italianen een déjà-vu gevoel. Op sociale media wordt er duchtig mee gelachen. Onder de Twitterhashtag "Trumpusconi" delen Italianen massaal gelijkenissen tussen de controversiële Amerikaanse vastgoedmagnaat en hun ex-premier Silvio Berlusconi, ook een veelbesproken figuur en miljardair. "Trump is Berlusconi onder een andere pruik", schreef een gebruiker van Twitter.

Er circuleren onder meer fotomontages van Silvio Berlusconi met een blonde pruik in Trump-stijl. De Italiaanse Twitteraars vragen zich niet zonder zorgen af of het Witte Huis nu de nieuwe Villa Arcore wordt, de plaats waar Berlusconi ooit zijn beruchte bunga-bunga seksfeestjes hield. Want ook Trump heeft een voorliefde voor jonge vrouwelijk schoon.

"Het is de eerste keer dat we ruim 22 jaar voorsprong hebben op de Amerikanen", schrijft iemand met verwijzing naar 1994, het jaar dat de Milanese mediamagnaat voor het eerst premier in Italië werd.

Ook de Italiaanse kranten staan vol met vergelijkingen tussen beide staatshoofden. "Wat Trump als president ook zal doen, in Amerika is het 'Berlusconi-tijdperk' aangebroken. Een periode van bijzonder laag niveau en met talloze gebroken beloften", zo schrijft La Republica.

Lees meer