Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.

Treinreiziger luistert koppel af over gestolen bankkaarten en lost inbraak op

Een treinreiziger die een koppel hoorde praten over gestolen bankkaarten en hen volgde naar een bankautomaat in Aalst, heeft een inbraak in Erpe-Mere helpen oplossen. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning in de Ommegangstraat in Erpe-Mere. De dader raakte de woning binnen via de tuin en langs een schuifraam. De woning werd doorzocht en de daders namen onder meer een sleutelbos, een handtas met inhoud, een laptop en een fototoestel mee.

Gisternamiddag kon een treinreiziger op de trein een gesprek volgen tussen een man en een vrouw, zegt het parket. "In het gesprek had men het over gestolen bankkaarten. De treinreiziger is samen met het koppel afgestapt in het station van Aalst. Toen de verdachten naar een bankautomaat gingen heeft de getuige de politie verwittigd en werd het koppel gearresteerd. De bankkaarten die ze bij zich hadden waren afkomstig van de woninginbraak."

Eén van de verdachten, een vrouw van 37 uit Aalst, bekende de inbraak. Ze is gekend bij politie en justitie en wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt haar aanhouding.

Kent u de treinreiziger die de inbraak hielp oplossen? Contacteer ons via 4545@hln.be

Lees meer