Fox

Trump "at mooiste stuk chocoladetaart ooit" terwijl hij raketten afvuurde "op Irak"

Amerikaans president Donald Trump was net het "prachtigste stuk chocoladetaart ooit" aan het eten toen hij zijn Chinese evenknie op de hoogte bracht van de Amerikaanse raketaanval op Syrië. Die opmerkelijke uitspraak deed hij in een interview met zender FOX, waarin hij ook nog een flater beging en Irak met Syrië verwarde.

FOX-journaliste Maria Bartiromo wilde graag weten wanneer Trump precies tot actie overging. Hij zat toen immers in zijn resort Mar-a-Lago te tafelen met de Chinese president Xi Jinping. "Je hebt geen idee hoeveel mensen dit willen weten. Ik heb zoveel speculatie gezien en gelezen de laatste dagen", zei de president. "Maar omdat jij altijd zo vriendelijk voor me bent geweest, zal ik het je vertellen."

"We zaten aan tafel en aten het mooiste stuk chocoladecake dat je ooit hebt gezien. President Xi genoot ervan", stak Trump van wal. "Ik kreeg de boodschap van mijn generaals dat de schepen klaar waren. 'Wat doet u?' We beslisten ervoor te gaan. De raketten waren onderweg en toen zei ik: 'Meneer president, ik moet u wat uitleggen. We hebben net 59 raketten afgevuurd op Irak'." Euh, u bedoelt Syrië, vroeg de journaliste. "Ja, Syrië."

Lees meer