5
AFP

Trump in rouwboodschap voor Kelly Preston die net zoon had verloren: "Respect! Ik maakte geen kans bij haar"

Dat Donald Trump nog het meest van zichzelf houdt, is geen nieuws. Maar met die grenzeloze eigenliefde haalt hij tegenwoordig wel zowat dagelijks de wereldpers. Nu duikt er weer een rouwbericht op uit 2009, dat hij schreef op zijn toenmalige blog voor de inmiddels ter ziele gegane Trump University. Het acteurskoppel John Travolta en Kelly Preston had destijds net tienerzoon Jett (16) verloren, toen Trump het in zijn korte boodschap vooral over zichzelf had. Kort samengevat blogde hij dit: "Knap hoe Kelly Preston aan mijn charmes kon weerstaan."

Politiek commentator Keith Olbermann is geen fan van de republikeinse presidentskandidaat. Dat laat hij geregeld blijken in filmpjes op GQ. Vannacht liet de 57-jarige verontwaardigde journalist er weer eentje los. Olbermann haalde zwaar uit naar de nogal slecht getimede zelfverheerlijking van Trump op 6 januari 2009. Op zijn Trump University-blog schreef de zakenman/politicus toen een soort van rouwboodschap voor Kelly Preston, mama van Jett Travolta die vier dagen eerder aan een toeval was overleden.

Trump rakelde daarin zijn verwoede versierpogingen op om Kelly Preston -toen al de vrouw van John Travolta- in zijn bed te krijgen. Ondanks zijn onwaarschijnlijke successen in de discipline, stuurde Preston hem toch wandelen. Daarvoor deed vrouwenverslinder Trump zijn hoedje af. "

"Ik heb altijd respect gehad voor mensen die loyaal en trouw zijn, wat mij doet denken aan Kelly Preston. Lang geleden, vóór mijn huwelijk, kwam ik Kelly Preston tegen in een club en sloofde ik mij uit om haar te veleiden. Ze was knap, had persoonlijkheid en allure. Ik wist toen niet dat ze getrouwd was met John Travolta. In elk geval kan ik een uitstekend palmares voorleggen op dat vlak, maar Kelly moest niet van mij weten. Ze was heel vriendelijk, heel elegant, maar ik maakte geen enkele kans bij haar. En dat was dat. Later vernam ik dat ze gehuwd was met John en had ik haar nog liever en had ik nog meer respect voor haar. Sommigen hebben waarden die belangrijk zijn voor hen en zij is zo iemand. Haar trouw was onwrikbaar en dat heb ik altijd van haar onthouden. Trouw zijn aan iemand komt dicht bij trouw zijn aan jezelf. Dat is een waardevolle eigenschap in de wereld van vandaag."

Even terugspoelen: dit opscheppen over zichzelf was dus bedoeld als troost voor de rouwende ouders van Jett, Kelly Preston en John Travolta. Helemaal op het einde komt Trump ook effectief tot de schijnbare kern van zijn rouwboodschap voor Kelly Preston en haar man. "Ik ben er zeker van dat zij een fantastische moeder was voor Jett. Mijn gedachten gaan uit naar haar en haar familie na hun vreselijk verlies."

De gechoqueerde Keith Olbermann verwoordt het zo in zijn videoreactie: "Dit zelfgenoegzame gepoch over zijn briljante versierkunsten was Trumps idee van een rouwboodschap over de verpletterende dood van een 16-jarige jongen, een onderwerp waaraan hij pas in de laatste van zijn twaalf zinnen toe komt." Olbermann besluit zelf met een duidelijke waarschuwing: "Zijn gedachten gingen naar zichzelf. Zoals steeds. Als je nog altijd voor zo'n man wil stemmen, verklaar dan wáárom aan je verwekker, niet aan mij."

5 Jett Travolta met zijn moeder, Kelly Preston.
ap Jett Travolta met zijn moeder, Kelly Preston.
5
Getty Images for Puerto Azul
5 Jett Travolta met zijn wereldberoemde vader.
Photo News Jett Travolta met zijn wereldberoemde vader.
5
MATT SAYLES/INVISION/AP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer