Michael Flynn (rechts) nam gisteren ontslag als nationaal veiligheidsadviseur van Trump. Links op de foto de perswoordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer.
AFP Michael Flynn (rechts) nam gisteren ontslag als nationaal veiligheidsadviseur van Trump. Links op de foto de perswoordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer.

Trump vraagt zich na ontslag Flynn af waar "illegale perslekken" vandaan komen

In een eerste reactie op het ontslag van zijn veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter geklaagd over de "illegale lekken" in Washington. "Het echte verhaal hier is waarom er zo veel illegale perslekken zijn in Washington? Gaan die lekken er ook zijn als ik Noord-Korea etc. behandel?", tweette Trump vandaag.

Michael Flynn nam gisterenavond (plaatselijke tijd) ontslag als nationaal veiligheidsadviseur van Trump. Hij kwam in opspraak omdat hij tijdens het presidentschap van Barack Obama contact had gehad met de Russische ambassadeur in de VS over de Amerikaanse sancties tegen Rusland, een ontmoeting waar hij later over had gelogen.

Het vroegere hoofd van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst was minder dan een maand aan de slag als nationaal veiligheidsadviseur.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer