Het Oostenrijkse Zillertal.
Het Oostenrijkse Zillertal.

Twee Belgische snowboarders omgekomen in Oostenrijk

De twee Belgische snowboarders die gisteren in de Oostenrijkse Zillervallei omkwamen tijdens een snowboardtocht, zijn afkomstig uit Olen en Geel. Dat bevestigt François Delhaye, adjunct-woordvoerder van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, vandaag.

Het ongeval gebeurde in Mayrhofen, een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De families van de slachtoffers zijn door Buitenlandse Zaken op de hoogte gebracht.

Steile helling
De twee verongelukte snowboarders waren samen met een derde snowboarder, allen tussen 29 en 31 jaar oud, bezig aan een afdaling in het Stilluptal, toen ze door een steile rotshelling niet verder konden.

Het zou gaan om een niet-gemarkeerde heuvel, die het drietal plots te steil en rotsachtig leek. Zij besloten dan maar te voet naar de vallei te gaan. Twee van hen gleden echter uit en stortten 150 meter dieper te pletter.

Hulpkreten
De derde man kon gered worden. Zijn hulpkreten werden gehoord door iemand die de hulpdiensten alarmeerde. Dat hebben de Oostenrijkse politie en het persbureau APA gemeld. (novum/ap/belga/tdb/ka)

Lees meer