thinkstock

Twee spelers ziekenhuis in geslagen, voetballer dreigt grensrechter neer te steken

Amateurvoetbalclub Odin uit de Nederlandse stad Utrecht heeft zijn vierde elftal uit de competitie gehaald. Spelers van het team hadden zaterdag twee spelers van de zevende ploeg van Delta Sports uit Houten (nabij Utrecht) het ziekenhuis in geslagen. Dat meldt de regionale zender RTV Utrecht.

Aanleiding was een beslissing van de leider van Delta Sports, die als grensrechter fungeerde. Een speler van Odin dreigde hem neer te steken. Vervolgens braken op andere plekken op het veld ook gevechten uit. De scheidsrechter staakte het duel, maar spelers van Odin achtervolgden hun tegenstanders tot in de kleedkamer. Twee spelers van Delta Sports zijn met een hersenschudding naar een ziekenhuis gebracht. Delta Sports heeft aangifte gedaan.

Voorzitter Roelof Bosma van Odin is heel erg geschroken van het incident: "Wij zijn tegen geweld op de velden. We tolereren dit gedrag ook niet. Het team is onmiddellijk uit de competitie gehaald en we zijn een onderzoek gestart om uit te vinden wie we hier op kunnen aanspreken."

Lees meer