UNKNOWN

Vandaag opnieuw meer dan 66.000 reizigers getroffen in Brussel, Luik & Charleroi

Door de verlenging van de sluiting van het Belgische luchtruim tot 20 uur moeten er op de luchthavens van Brussel, Charleroi en Luik meer dan 260 vertrekkende en aankomende vluchten worden geannuleerd.
 
Op Brussels Airport hadden er zaterdag meer dan 200 vluchten moeten vertrekken, aldus woordvoerder Paul De Backer. Het gaat om 24.000 mensen die op Brussels Airport het vliegtuig hadden moeten nemen, en iets meer dan 25.000 die hadden moeten landen.
 
50 overnachters

Een vijftigtal mensen bracht de nacht door op Brussels Airport. Zij werden opgevangen door het Rode Kruis. De zowat 300 passagiers die in de transitzone vastzaten, hebben vrijdag de luchthaven kunnen verlaten en werden ondergebracht in hotels, vervolgt de woordvoerder.
 
Brussels Airport raadt passagiers nog altijd aan om niet naar de luchthaven te trekken, maar contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of touroperator.
 
"Als het luchtruim terug opengesteld wordt zaterdagavond, hangt de organisatie van de vluchten af van de luchtvaartmaatschappijen. Zo zullen luchtvaartmaatschappijen meestal vasthouden aan het vluchtschema, maar de uurroosters zullen hoe dan ook sterk gewijzigd worden. De chartermaatschappijen proberen meestal eerst de reizigers te laten vertrekken van wie de vlucht geannuleerd is", legt de woordvoerder uit.
 
Charleroi
Op de luchthaven van Charleroi stonden er voor zaterdag 110 vertrekkende en aankomende vluchten gepland. In totaal gaat het om 16.500 betrokken passagiers, meldt de woordvoerder van Charleroi Airport, David Gering. Een tiental mensen bracht de nacht op de luchthaven door. Aan de ingang van de luchthaven en de parking staan stewards die de reizigers informeren. Sommige horecazaken blijven open om de gestrande reizigers van dienst te zijn. Charleroi Airport raadt de mensen eveneens aan om niet naar de luchthaven te komen.
 
Op de luchthaven van Luik moesten er zaterdag drie vluchten vertrekken en vijf landen. In totaal zijn tussen de 900 en 1.000 passagiers getroffen. Er bevinden zich op de luchthaven wel geen gestrande reizigers, meldt woordvoerder Christian Delcourt. (belga/mvl)

Lees meer