Hein Vanhaezebrouck.
BELGA Hein Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck: "Ga niets zeggen over Rinne, heb alleen positieve dingen gezien"

Drie keer scoren en toch verliezen. AA Gent overkwam het vandaag in een knotsgekke match tegen Shakhtar Donetsk. Hein Vanhaezebrouck was na afloop trots op de prestatie van zijn ploeg. "99 keer van de honderd win je in de Europa League als je drie keer scoort."

"Of het pijnlijk is dat we nu opnieuw vijf tegengoals slikken tegen Shakhtar. Nee, niets is er vandaag pijnlijk. We hebben 35 minuten fantastisch gevoetbald tegen een ploeg van Champions Leagueniveau. We scoren drie keer tegen een Shakhtar dat in de Europa League nog geen goal moest incasseren. We hebben ze bij momenten weggeduwd. Als je drie keer scoort, moet je tevreden zijn", aldus Vanhaezebrouck voor de camera van Sporza.

"Waarom we dan nog verliezen? Omdat we meer goals slikken natuurlijk, dat is logisch. Als je drie keer scoort in de Europa League win je normaal gezien altijd. Laat ik het zo zeggen: 99 keer van de 100 win je als je drie keer scoort. Het is fantastisch hoe Racing Genk vandaag gespeeld heeft tegen een grote ploeg, hoe wij gepresteerd hebben, hoe Anderlecht wint van Mainz. Ik heb al andere dingen gezien op Europees voetbal."

In doel koos Vanhaezebrouck ietwat verrassend voor Jacob Rinne. De Zweed zag er bij de gelijkmaker niet al te goed uit. "Ik ga nu niets meer zeggen over Rinne. Vandaag heb ik enkel positieve zaken gezien. We kunnen er ook over blijven praten... We hebben alles nog in eigen handen. Met de steun van het publiek moet het lukken. Braga is ook Shakhtar niet."

Lees meer