4
AP

Vechtkampioene: "Gooi schutters in een kooi en laat ze mekaar daarin pak slaag verkopen"

Ronda Rousey meent een oplossing gevonden te hebben om de schietpartijen in de Verenigde Staten in te perken: gooi potentiële schutter in een kooi en laat ze mekaar daarin een pak slaag verkopen. Dat onthult ze in 'The Hurt Business: A Deeper Look at MMA', een documentaire waarvan nu dus al een preview is verschenen.

"Ik denk dat veel mensen een verkeerd beeld hebben over het MMA. Velen denken dat de sport geweld promoot, terwijl het eigenlijk de meest verantwoorde uitlaatklep ervoor is. Vechten zit in de natuur van de mens en als je probeert dat volledig te onderdrukken, dan zorgt dat ervoor dat mensen gek worden en dus massaal mensen beginnen af te schieten", aldus de 29-jarige Rousey.

Puzzel
"Mensen die zo'n dingen doen zitten vol agressie en als zij een uitlaatklep zouden hebben, dan denk ik dat de samenleving er veel gezonder zou uitzien", stelt Rousey, die het vervolgens opneemt voor haar sport. "Het woordje 'arts' staat niet voor niks in de titel van deze sport. Wanneer ik de kooi in ga, ja, dan ben ik aan het vechten, maar eigenlijk probeer ik mijn tegenstanders gewoon te slim af te zijn. Het is eigenlijk zoals een puzzel die moet opgelost worden", besloot ze.

4
(Credit too long, see caption)
4
AP
4
AFP

Lees meer