2
rv

Verdubbel je verlof: 63 vrije dagen voor de prijs van 29 vakantiedagen

Vakantiedagen hebben we nooit genoeg. De meeste Belgische werknemers moeten tevreden zijn met 20 à 30 stuks per jaar.

Maar wat als je die nu eens kon verdubbelen, gewoon door slim te plannen? Wie onze tips volgt, tovert 29 verlofdagen om in 63. Zonder dank.


Volgens de salarisenquête van Vacature. com heeft de Belg gemiddeld precies 26,7 vakantiedagen per jaar. Niet bijster veel, in de wetenschap dat een jaar 250 werkdagen telt. Om die kostbare dagen optimaal te benutten, is het dus belangrijk om ze op het juiste moment op te nemen.


De kalender van 2018 met de feestdagen is bekend, dus het loont om nu al te beginnen plannen. Laat bijvoorbeeld de Dag van de Arbeid naadloos aansluiten op Hemelvaart en je zit zomaar even 16 dagen thuis, terwijl er slechts 8 eenheden van je verlofkrediet afgaan.


Een beetje gepuzzel leert dat we van 29 dagen gemakkelijk 63 etmalen rust kunnen maken. Het is vooral een kwestie van er snel bij te zijn. We wensen evenwel niet aansprakelijk gesteld te worden voor eventuele ruzies met uw collega's - misschien toch maar netjes delen, met andere woorden. (PhG)


 

2 Door goed te plannen kan je zo maar even 29 verlofdagen omtoveren in 63 vakantiedagen. Of je collega's dit zullen waarderen, is natuurlijk een ander verhaal...
thinkstock Door goed te plannen kan je zo maar even 29 verlofdagen omtoveren in 63 vakantiedagen. Of je collega's dit zullen waarderen, is natuurlijk een ander verhaal...

Pasen

 van zaterdag 31 maart tot en met zondag 8 april.


4 verlofdagen = 9 dagen vrij

Dag van de Arbeid en Hemelvaart

van zaterdag 28 april tot en met zondag 13 mei


8 verlofdagen = 16 dagen vrij

Pinksteren

van zaterdag 19 mei tot en met zondag 27 mei


4 verlofdagen = 9 dagen vrij

Hemelvaart

van zaterdag 11 augustus tot en met zondag 19 augustus.


4 verlofdagen = 9 dagen vrij

Allerheiligen

 van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november


4 verlofdagen = 9 dagen vrij

Kerstmis

van zaterdag 22 december tot en met dinsdag 1 januari

5 verlofdagen =11 dagen vrij

(*): 1 januari 2018 niet meegerekend omdat we 1 januari 2019 al meetellen

(**): 11 november niet meegerekend omdat deze feestdag in een weekend valt en we deze niet laten aansluiten bij een verlofperiode

41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Natasja Dewaele

    is idd gewoon meer aaneensluiting niet meer dagen vrij! En die 13e maand waar hierover geklaagd wordt is gewoon een verdeling van je jaarloon , het jaarloon wordt door 13.92 gedeeld en zo heb je je maandloon, schaf vakantiemaand en 13emaand af en dan krijg je gewoon 1/12e van je jaarloon, dus meer per maand. Klagen en zagen maakt niet gelukkig, stop er dan eens mee !

  • Jan Boden

    En als je dat niet gelooft maken we u iets anders wijs.

Lees meer