Vermoorde acteur op vraag van parket niet gecremeerd maar begraven

Koen Bliki, de 47-jarige ober die in 2009 de rol van de man van tante Rosie vertolkte in de film 'De Helaasheid Der Dingen' en in de nacht van zaterdag 29 oktober werd vermoord, is dan toch niet gecremeerd. "Het parket stond er op dat Koen begraven werd, zodat ze later eventueel nog verder onderzoek kunnen voeren", klinkt het bij Cindy Podevyn (43) en Nelly D'Haese (50).

Samen met een achtiental andere collega's organiseerden ze deze ochtend een herdenksmis voor Bliki. De viering vond plaats in de Sint-Antonius-Van-Padua-kerk in Aalst. Omdat het parket de crematie van Bliki tegenhield, besloot de organisatie om na de mis niet naar de woning, maar naar het graf van de overleden ober en acteur te trekken.

Zo'n 150-tal vrienden, kennissen en collega's woonden de dienst bij. Ook Ann Van de Steen (SDenP), schepen van Openbare Werken en Stadsvernieuwing, Energie en Patrimonium van de stad Aalst was aanwezig tijdens de plechtigheid. In haar toespraak had ze het over zinloos geweld. "Zinloos geweld, voor zover gewel al zinvol kan zijn. We gaan er mee slapen en staan er mee op. Koen is niet gestorven om wie hij was, maar om waar hij was. Op het kruispunt van het toeval waar een hand gestuurd door een zieke geest een abrupt einde heeft gemaakt aan zijn leven", klonk het.

Ook Carine Brillant, de moeder van de moordenaar, woonde de dienst bij. De vrouw hield zich sterk maar las geen tekst voor. Ze werd bijgestaan door enkele vrienden. Op het einde van de mis tekende ze het rouwregister van Bliki. "Koenie-Koenie, hoe goed we het hadden, zo slecht liep het af. De Helaasheid Der Dingen werd werkelijkheid", stond er te lezen.'

2
Mozkito
2
Mozkito

Lees meer