Vicepresident Mike Pence bij zijn aankomst vandaag op een Amerikaanse militaire basis in Japan.
AP Vicepresident Mike Pence bij zijn aankomst vandaag op een Amerikaanse militaire basis in Japan.

Vicepresident Pence: "Tijd van gefaalde dialoog met Noord-Korea is voorbij"

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft opnieuw dreigende taal geuit aan het adres van Noord-Korea. Hij verklaarde dat "de tijd van de gefaalde dialoog" voorbij is.

In de jongste in een reeks waarschuwingen aan Noord-Korea dat de VS "alles op tafel houden" om het land te dwingen zijn nucleair wapenprogramma stop te zetten, stelde Mike Pence dat het land nu eindelijk moet begrijpen dat het moet ophouden met "roekeloze activiteiten".

"Zoals de president (Trump, nvdr) zegt, wordt het tijd dat ze zich gedragen en luisteren naar de wereldgemeenschap en hun nucleaire ambities, hun ambities op het vlak van ballistische raketten wegzetten en zich aansluiten bij de familie van naties", stelde Pence tegenover CNN.

De commentaar van Pence, die op bezoek is in Japan, komt een dag nadat hij in Zuid-Korea stelde dat "het tijdperk van strategisch geduld voorbij is", een opmerking die werd geïnterpreteerd als een verwijzing naar militaire actie door de VS.

Gisteren zei Pence nog dat de VS hoopte dat China zijn "buitengewone invloed" zou aanwenden om Noord-Korea ervan te overtuigen hun kernwapens op te geven.

De spanningen tussen de VS en het regime van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un liepen de voorbije dagen hoog op nadat Noord-Korea zondag een mislukte rakettest uitvoerden. Een dag na de viering van de 105de verjaardag van zijn stichter Kim Il Sung besloot Noord-Korea tegen alle VN-resoluties in een nieuwe rakettest uit te voeren. De timing was ook niet toevallig gekozen: vlak voor de aankomst van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence in Zuid-Korea.

Tijdens zijn onaangekondigd bezoek aan de grens tussen Zuid-Korea en zijn noordelijke buur, stelde Amerikaans vicepresident Mike Pence gisteren dat de VS alle nodige maatregelen zal nemen om het nucleaire programma van Noord-Korea een halt toe te roepen.

14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Wendy Mondelaers

    De wereld bestaat enkel nog uit dictators, ooit komt er toch oorlog van. Kijk naar de evolutie van de mensheid, om de 2 generaties zijn er altijd oorlogen geweest.

  • Thierry De Gang

    Hoort dat is bleiten... hun ballistische raketten liggen toch ook niet aan de kant en nog steeds in productie!

Lees meer