Het was druk op de dijk in Blankenberge, maar een stormloop bleef vandaag uit.
VTM NIEUWS Het was druk op de dijk in Blankenberge, maar een stormloop bleef vandaag uit.

Eerste echte test voor kust: gezellig druk, politie en stewards zien toe op afstandsregels

Dit weekend is de eerste grote test voor de kust sinds de versoepeling van de coronamaatregelen. Vandaag was het er al meteen druk omdat dagjestoeristen weer welkom zijn en de horeca weer open is. Politie en stewards hielden een oogje in het zeil, zoals in Blankenberge, waar VTM NIEUWS ging kijken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het was druk vandaag maar beheersbaar in onze bekendste badstad. Binnenkort komen er ook stickers op de dijk om de richtingen aan te duiden. 

“Gelukkig is de horeca open, daarnaast hebben we extra terrassen voorzien. We hebben ook extra mensen die aan het sensibiliseren zijn. Ze vragen de mensen om rechts aan te houden in de straten en op de dijk", aldus een tevreden burgemeester Daphné Dumery .

Opvallend wel: bijna niemand droeg een mondmasker terwijl de gemeente dat wel aanraadt op drukke plaatsen. Volgens viroloog Marc Van Ranst zou het verplicht dragen een goed idee zijn als het virus weer in opmars zou zijn.

Strandbars

Terwijl de hotels nog maar voor 30 procent vol zitten, liepen de cafés en restaurants wel aardig vol. Ook voor de strandbars  is dit weekend een grote test. Vreemd genoeg moeten klanten verplicht hun bestelling doen aan de bar, terwijl in cafés bediening aan tafel de nieuwe regel is. Volgens de horeca aan de kust is dat “oneerlijke concurrentie” en er zou zelfs al een klacht ingediend zijn.

Ook in Oostende wist het eerste terrasjesweekend aardig wat volk op de been te brengen. “We zijn erg tevreden, maar de geleden schade zullen we nooit kunnen inhalen”, klinkt het daar.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny De Leebeecke

    Mensen zitten rug tegen rug op de meeste terrassen, geen controle op afstandsregels.

  • Jean Pierre Brewee

    Afstandregels vergeet het maar. De virologe worden de mond gesnoerd door de regering.

Lees meer