Archiefbeeld, epidemioloog Pierre Van Damme.
VTM NIEUWS Archiefbeeld, epidemioloog Pierre Van Damme.

Epidemioloog Van Damme: “Verhoogd aantal besmettingen vooral in Antwerpen en bij twintigers en vijftigers”

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gedurende zeven dagen bedroeg gisteren 84 per dag, een stijging van 4 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen en in de leeftijdscategorieën van 20-29 jaar en 50-59 jaar. Dat is volgens epidemioloog Pierre Van Damme iets om nauwgezet op te volgen, zo verduidelijkte hij gisteren aan VTM NIEUWS. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er werden gemiddeld nog 84,3 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat was een stijging met vier procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen (gemiddeld 81,1 nieuwe besmettingen per dag). Dat bleek gisteren uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

“We zien nu dat de leeftijdscategorie 20 tot 29 jaar en 50 tot 59 jaar in de nieuwe besmettingen vooral aanwezig is”, vertelt epidemioloog Pierre Van Damme aan VTM NIEUWS. “Ook Antwerpen is daarin duidelijk aanwezig. We moeten vooral via de contactopsporing kunnen nagaan wat gemeenschappelijk is aan de nieuwe gevallen. Is dat bijvoorbeeld dat ze bij eenzelfde bedrijf werken? Of is dat het uitgaansleven bijvoorbeeld in Antwerpen? We moeten dat in kaart brengen en de nodige conclusies uit trekken”.

Lees ook:

Het coronavirus grijpt wereldwijd steeds onbeheersbaarder om zich heen (+)

INTERVIEW. Zullen Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? Professor biostatistiek legt uit (+)

93 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dino Van Waeyenberghe

    Ik denk dat het aan de mondmaskers ligt. Dat geeft een vals veilig gevoel zodanig dat men denkt als men dat draagt men geen corona kan krijgen. Ik heb dat ook al opgemerkt: mensen die dat dragen respecteren de afstanden niet. Dus maskers weg wanneer het niet nodig is. Ook nog niet bewezen dat dat enig nut heeft.

  • Nadine Abe

    Wie niet horen wil , moet voelen . Hopelijk besmetten ze hun familie er niet mee .

Lees meer