2 Zonnekloppers blijven hardnekkig dicht bij elkaar zitten.
Marc Baert Zonnekloppers blijven hardnekkig dicht bij elkaar zitten.

Mensen blijven hardnekkig dicht bij elkaar zitten: waarom dat geen goed idee is

Sinds deze week gelden er enkele strenge maatregelen in België: de scholen werden gesloten, cafés en restaurants blijven dicht en iedereen krijgt het advies om enige afstand te bewaren. Alles om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Alleen lappen sommigen die regels aan hun laars en gaan ze dicht bij elkaar zitten, terwijl dat absoluut geen goed idee is.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het zonnetje schijnt en lokt talloze zonnekloppers naar buiten. Omdat men geen terras kan opzoeken, lijken velen hetzelfde te denken: ‘dan maar op een bankje genieten van de zon’. 

Nochtans raadt de Nationale Veiligheidsraad aan om een minimale afstand van anderhalve meter te bewaren. Op die manier is de kans op besmetting kleiner, waardoor het virus zich veel trager verspreidt. “Op die manier kan het ziekenhuis de beste zorg blijven bieden aan de patiënten die het echt hard nodig zullen hebben”, legde Freek Braeckman eerder uit in VTM Nieuws.

In dit dossier hebben we de belangrijkste vragen en achtergrondinformatie over het virus voor u gebundeld.

Lees ook:

Coronacrisis brengt storm aan slaapproblemen, angstklachten en burn-outs met zich mee: deze tips helpen je door deze moeilijke periode

1.350 kilometer door Italië in lockdown: “Aan veel balkons hangen lakens met daarop: Alles komt goed”

2
Marc Baert

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wim De Brauwer

    Omdat men hier maatregelen neemt die geen zijn enkel om VOKA en het VBO tevreden te stellen. Lock down zoals in grote landen is nodig. Maar ook de mentaliteit in Belgie moet veranderd worden want men neemt niks serieus. Toen ik gisteren met mondbescherming rondliep als risocopatient werd er zelfs mee gelachen.

  • danny janssens

    ze zouden het hier in Azie niet moeten proberen. Voor je een winkel stapt krijg je een thermometergun tegen het hoofd gedrukt om je lichaamstemperatuur te meten. Te hoog en je wordt direct afgevoerd in quarantaine. Dat is het verschil tussen Europa en Azie : discipline

Lees meer