ANP XTRA / Photo News

Van Ranst formeel: “Na paasvakantie gaan scholen nog niet open”

Woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad samen om te bekijken of de huidige lockdownmaatregelen blijven gelden. Marc Van Ranst liet in VTM NIEUWS duidelijk uitschijnen dat van een versoepeling geen sprake zal zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het is duidelijk dat na de paasvakantie de scholen nog niet zullen openen. De kans dat er enorm grote verlichtingen van de maatregelen gaan komen, is quasi nihil”, klinkt het.

De viroloog drukte er ook nog eens op dat een paasbrunch met de grootouders niet aan de orde is. “Ook niet als er anderhalve meter tussen elke persoon gelaten wordt.”

Zelfs niet als de gezinnen zich drie weken lang perfect aan de regels gehouden hebben? “Dan kunnen er nog altijd dragers van het virus aan de tafel zitten zonder dat ze symptomen vertonen. De klokken uit Rome komen dit jaar simpelweg niet bij oma en opa, ook niet als ze achter glas blijven zitten. Wie toch eitjes in hun tuin gaat rapen, riskeert beboet te worden voor een niet-essentiële verplaatsing.”

En wuiven naar de grootouders die in een woonzorgcentrum verblijven, mag dat dan? “Enkel als je er te voet naartoe gaat. Ik ben vandaag vrij streng, ja.”

Lees ook:

Marc Van Ranst na meest dodelijke 24 uur van coronacrisis: “De curve bepaalt niet hoe we ons moeten gedragen. Ons gedrag bepaalt de curve” (+)

125 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • schmidt anneke

    Lockdown tot na nieuwjaar 2021. De mens zal daarna nog zo dankbaar zijn. Jullie moten denken aan gezond blijven, aan de maatschappij, jullie worden gedwongen tot empathie, inzicht, jullie perfecte leventje barst, wel alles hersteld uiteindelijk, hopelijk worden er meer mensen goed van hart.

  • eric brack

    Hij heeft al meer gelogen dan het aantal truien waarmee hij beroemd is geworden. Pvda'er van het zevende knoopsgat !

Lees meer