ANP

Winkelen wordt (tikkeltje) duurder om hamsteren tegen te gaan

Een van de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad heeft genomen, is het afschaffen van de promotieacties en kortingsbonnen in supermarkten. “We willen het hamstergedrag niet aanmoedigen”, zei minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) in VTM Nieuws.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Kortingsbonnen die vandaag nog in de bus belandden, blijven voorlopig gelden. Maar daarna is het gedaan met de ‘1+1 gratis’-acties en andere promoties in supermarkten. Volgens Nathalie Muylle moedigen zulke acties aan om te hamsteren. En net zulk gedrag wil men voorkomen.

We willen natuurlijk ook niet dat voedsel verloren gaat”, voegt Muylle er nog aan toe. Om die reden kunnen prijsverlagingen, bij bijvoorbeeld verse voeding, wél. “Daarvoor zullen we gesprekken voeren met de voedingsindustrie.” Voedselverspilling zou immers ook geen goed signaal zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer