epa

Woordvoerder Trump: "Hij bedoelde wel degelijk 'covfefe'"

Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer gaf vandaag tijdens een persconferentie een wel erg cryptische verklaring voor Trumps onvolledige en raadselachtige tweet die vannacht het internet deed tiltslaan. Volgens hem werd het bericht helemaal niet per ongeluk verstuurd.

"De president en een kleine groep mensen weten precies wat hij bedoelde," vertelde Spicer aan de aanwezige journalisten. Het feit dat hij weigerde toe te geven dat president Trump een fout had gemaakt, werd door de pers op gelach onthaald en Spicer weigerde in te gaan op verdere vragen.

Trump stuurde vannacht om iets na middernacht plaatselijke tijd een onafgewerkte tweet de wereld in: "Ondanks de voortdurende negatieve pers covfefe", schreef hij. Vermoedelijk wilde hij "press coverage" (berichtgeving, red.) schrijven. En dan viel het stil. De president tweette urenlang niets meer, maar de halve tweet zorgde op het internet voor grote hilariteit. #Covfefe werd een van de grootste trending topics op Twitter.

Kort na 6 uur 's ochtends kwam Trump weer bij zijn positieven en tweette hij "Wie kan de echte betekenis van 'covfefe' achterhalen??? Veel plezier!". Het originele bericht werd echter kort daarna verwijderd.

Lees meer