REUTERS

Wrak gevonden: Athene ontkent

Voorzitter Athanassios van de Griekse Commissie voor de Veiligheid in de Luchtvaart heeft donderdag aan het Franse persbureau AFP gezegd dat teruggevonden brokstukken in een zone nabij het punt waar het toestel van EgyptAir zou zijn neergestort "niet van een vliegtuig" zijn. Hij weersprak daarmee een mededeling van de Egyptische luchtvaartmaatschappij.

"Tot nu toe duidt de analyse van gevonden brokstukken erop dat zij niet toebehoren tot een vliegtuig, mijn Egyptische collega heeft mij tijdens ons laatste contact, omstreeks 19.45 uur (Belgische tijd), ook bevestigd dat niet is gebleken dat die brokstukken niet van de vlucht van EgyptAir komen", zei Athanassios Binos. 
In een communiqué van EgyptAir, door ABC News via Twitter verspreid, staat dat het Egyptische ministerie van de Burgerluchtvaart een officiële brief van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gekregen, waarin de vondst van wrakstukken van de verdwenen vlucht MS804 wordt bevestigd.

De ontdekking gebeurde nabij het Griekse eiland Karpathos, kortbij de plaats waar het vliegtuig vermoedelijk is neergestort, aldus CNN. De wrakstukken bestaan in het bijzonder uit dobberende reddingsvesten en stukken plastic.

In hetzelfde gebied spotte een Grieks fregat twee grote drijvende voorwerpen, aldus bronnen bij het Griekse leger. Het zou gaan om rood-witgekleurde stukken plastic. Ze werden opgemerkt dicht bij een zone vanwaar eerder een signaal van een transponder werd uitgestuurd.

Een van de oranje voorwerpen was langwerpig, bevestigde Vassilis Beletsiotis, woordvoerder van het Griekse leger, die informatie aan AFP. "De voorwerpen werden opgemerkt door een Egyptische C-130, in een zone die tot het Egyptische luchtruim behoort. Er worden boten ter plaatse gestuurd om dit te verifiëren."

Lees meer