nabeschouwing

Zilver is ook magnifiek! Herbeleef hoe verdienstelijke Red Panthers het onderspit moeten delven tegen sterk Nederland (0-3)

  • Afslag: 20u
  • Finale EK hockey in Nederland
  • Red Panthers konden nog nooit winnen van Nederland
  • Nederland is vice-olympisch kampioen

highlights

alle berichten

60

AFGELOPEN
De Panthers verliezen met 0-3 van Nederland. Een logische uitslag, onze noorderburen staan niet voor niets eerste op de wereldranglijst. Zilver is ook mooi!

59

Boeken dicht
Nederland krijgt nog een strafbal na een duidelijke overtreding. D'Hooghe komt even haar positie in doel herinnemen, maar kan niet voorkomen dat Van den Assem de 0-3 op het bord zet.

56

Zonder doelvrouw
D'Hooghe wordt gewisseld voor een extra veldspeelster. Alles of niets, al lijkt het kalf toch verdronken.

55

Nederlands feestje
De Belgische meisjes lijken niet bij machte om te reageren. Nederland controleert rustig en lijkt af te stevenen op een feestje in eigen huis!

51

"Holland Holland"
Voor de Nederlandse aanhang is de titel binnen. "Holland Holland" weergalmt van de tribunes.

47

Dubbele achterstand
De eerste kans in het vierde kwarter is meteen raak, maar wel aan de verkeerde kant van het veld. van Geffen bedient Jonker, die de 0-2 binnenlegt. Nu wacht een zeer moeilijke klus voor onze hockeydames.

photo_news

46

Nog een kwartier
We zijn begonnen aan het laatste kwart van de match. Nu zullen de Panthers stilaan risico's moeten nemen om de Nederlandse doelvrouw toch één maal op de proef te stellen.

45

Red Panthers leven nog
Lidewij Welten wandelt door de hele Belgische defensie, maar D'Hooghe weet een 0-2 te voorkomen. Knappe actie van de Nederlandse.

photo_news

42

Vierde strafcorner Nederland
Louise Cavenaille speelt de bal tegen haar eigen voet in de cirkel, maar Ireen van den Assem prikt ook de vierde strafcorner van de Nederlanders niet binnen.

40

Middenveldspel
Nederland komt niet zo makkelijk meer in de buurt van D'Hooghe. Het zal heel belangrijk zijn voor onze Red Panthers om die eene kans meteen te grijpen. Nu het tempo wat gezakt is, lijkt dit het ideale moment om onze noorderburen onder druk te zetten.

36

Betere intenties
Onze Belgische meisjes lijken met meer aanvalslust aan de tweede helft te beginnen. Ze kamperen even op de speelhelft van Nederland, maar de doelvrouw bedreigen lukt voorlopig niet.

31

START TWEEDE HELFT
De tweede helft is onderweg. Kunnen de Red Panthers wat meer creëren? Al zal het in eerste instantie vooral zaak blijven om de organisatie goed vast te houden. Een snelle dubbele achterstand lijkt namelijk dodelijk.

photo_news

30

RUST (0-1)
De eerste twee kwarters zitten erop. De Red Panthers gaan de kleedkamers in met een 0-1-achterstand. Nederland had de kansen om verder uit te lopen, onze Belgische dames speelden geen uitgelezen mogelijkheid bij elkaar. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

28

Aanvalsgolven
En de Nederlandse kansen blijven komen, maar D'Hooghe voorkomt een grotere achterstand. 

27

Jill Boon kan niet aanleggen
Onze dames verschijnen een eerste keer in de Nederlandse cirkel, maar Boon komt niet tot een schot. Vervolgens krijgt Nederland een tweede strafcorner, maar Stam schiet hoog over de Belgische kooi.

photo_news

21

Wachten op Belgisch gevaar
Onze Red Panthers zijn er nog niet in geslaagd een kans bij elkaar te spelen, ondanks ze nu wel wat meer de bal opeisen. Nederland zet echter hoge druk en de precisie ontbreekt momenteel om de thuisploeg in verlegenheid te brengen.

18

Pompen of verzuipen
Onze Belgische dames hebben het helemaal niet onder de markt. De Nederlandse vrouwen geraken iets te makkelijk in onze 14-meter cirkel, terwijl de Red Panthers maar moeilijk over de middellijn geraken.

14

Opnieuw Nederland
Nederland krijgt een strafcorner na een voetfout van Vandermeiren. Van Maasakker schiet echter enkele centimeters naast. Opnieuw Nederlands doelgevaar, al was D'Hooghe dit keer wel in de buurt.

Zilver is ook magnifiek! Verdienstelijke Red Panthers moeten onderspit delven tegen sterk Nederland (0-3)

12

De thuisploeg op voorsprong
Onze Red Panthers moesten een vroege achterstand vermijden, maar dat is helaas niet gelukt. Na een vlotte aanval maakt Dirkse van den Heuvel van dichtbij de 0-1. Het gaat momenteel net dat tikkeltje te snel voor onze landgenotes.

belga

8

D'Hooghe brengt redding
Daar is de eerste kans voor de thuisploeg. Xan de Waard mag vrij aanleggen net binnen de cirkel, maar Aisling D'Hooghe heeft een goede redding in huis.

5

Nederlands balbezit
Zoals verwacht eisen onze noorderburen de bal op in de aanvangsfase. Een goede organisatie en pijlsnelle counters zullen cruciaal zijn voor onze Belgische vrouwen in deze finale.

1

AFTRAP
We zijn eraan begonnen. Zetten onze Belgische dames de kers op een fenomenaal Europees kampioenschap? Er hangt ook een extraatje aan verbonden. Winst zou namelijk betekenen dat de Red Panthers volgend jaar deelnemen aan het wereldkampioenschap!

belga

voorbeschouwing

De volksliederen weergalmen in het Wagener Stadium Zo dadelijk gaan onze Red Panthers op zoek naar een fameuze stunt.

Hét gloriemoment van het Belgische vrouwenhockey komt er vanavond om 20 uur aan met de EK-finale tegen wereldkampioen Nederland. De Red Panthers willen zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en gaan vechten om goud. Enige vraag: hoe scoor je in godsnaam tegen zo'n topteam? In het verleden bleek dat allerminst evident. Oranje won ook alle vijftien duels tegen België. 

Mission impossible dus, maar kunnen onze Belgische hockeyvrouwen het onmogelijke ook waarmaken?

Vanaf 20u kunt u de wedstrijd LIVE volgen op deze pagina.

Lees meer