3
Wikipedia

Zo had Michael Jackson er zonder plastische chirurgie uitgezien

Michael Jackson was een van de meest getalenteerde muzikanten van zijn generatie: zijn muzikaliteit en dansmoves veranderden de muziekgeschiedenis voor altijd. Maar de rasartiest, die in 2009 overleed, was ook bekend om de onvoorstelbare metamorfose die hij tijdens zijn leven doormaakte. Michael zocht zijn hele leven naar de perfecte versie van zichzelf en nam daarvoor extreme maatregelen. Documentairemakers onderzochten hoe zijn gezicht er vandaag had uitgezien zonder plastische chirurgie.

Michael Jacksons carrière werd al op vijfjarige leeftijd ingezet als lid van 'The Jackson Brothers', die later werden omgedoopt tot 'The Jackson 5'. Als snel bleek voor Michael een veel grotere carrière weggelegd, dus ging hij al op 13-jarige leeftijd solo. Het was het begin van een iconische carrière die tegelijk zijn ondergang zou worden.

De roem en de druk om te presteren wogen zwaar, waardoor Michael zijn toevlucht nam tot plastische chirurgie. Zelf beweerde hij slechts twee neuscorrecties te hebben ondergaan, maar die bewering botste op veel ongeloof. Verder zou Michael ook zijn huid hebben verbleekt nadat hij gediagnosticeerd werd met vitiligo, een huidziekte die pigment uit de huid doet verdwijnen.

De documentaire 'The Ten Faces of Michael Jackson' toont hoe de King of Pop er had uitgezien zonder chirugische ingrepen. De foto gaat de laatste dagen opnieuw viraal.

3
Wikipedia
3
Channel5

Lees meer