PHOTO_NEWS

Zoekacties vanuit lucht naar MH370 worden stopgezet

Meer dan zeven weken na de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines worden de zoekacties met vliegtuigen, om wrakstukken te lokaliseren aan het wateropppervlak, stopgezet. Er zal alleen nog onder water gezocht worden. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott meegedeeld in Canberra.

"Het is erg onwaarschijnlijk dat we nog wrakstukken zullen vinden aan het wateroppervlak", stelde Abbott. De meeste wrakstukken zullen ondertussen gezonken zijn.

Daarom verschuiven de zoekacties naar een uitgebreide screening van de bodem van de oceaan. Het zou gaan om een oppervlakte van 60.000 vierkante kilometer. Die screening, waarbij ook privébedrijven zouden worden ingezet, zou 6 tot 8 maanden in beslag nemen, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Vlucht MH370 Malaysia Airlines verdween op 8 maart. Sindsdien ontbreekt van het toestel met 239 mensen aan boord elk spoor. Vermoed wordt dat de Boeing 777-200 in de Indische Oceaan is neergestort, op ongeveer 2.200 kilometer ten noordwesten van Perth.

Lees meer