AFP

Zoektocht naar vermiste bergbeklimmers Corsica onderbroken door slecht weer

De zoektocht op Corsica naar twee, mogelijk drie na een ongeval in de bergen vermiste mensen is deze middag wegens de slechte weersomstandigheden gestaakt. Bij het ongeval op de GR20, in Haut-Corse, vielen woensdag minstens vier doden - een Belg en drie Fransen.

Wind, regen en mist maakten het zoekwerk van de reddingsploegen onmogelijk. Aan de zoektocht en de beveiliging van de plaats des onheils neemt een zestigtal personen deel. Sinds het ongeval worden geen bergbeklimmers op de GR20 toegelaten.

De vier doden zijn drie mannen, onder wie een Belg, en een vrouw. Er vielen ook vier gewonden, van wie twee er slecht aan toe zijn: een 25-jarige Belg en een 40-jarige Française.

Van de twee vermisten, vermoedelijk meegesleurd door een lawine van steengruis en sneeuw, werden wel al persoonlijke voorwerpen gevonden. De grondverschuiving werd veroorzaakt door een aangekondigd, maar onverwacht hevig, onweer. Sommige getuigen hebben het over een derde vermiste.

Sinds de GR20 een toeristische trekpleister op Corsica is geworden, wordt de ongeveer 2.000 meter en bijzonder moeilijk te beklimmen berg ook wel eens het 'circus van de eenzaamheid' genoemd.

Lees meer