2

Dit is de snelste weg naar lange, stevige nagels

Lange nagels zijn elegant en trendy, maar het is niet altijd eenvoudig om je natuurlijke exemplaren te laten groeien. Je hoeft maar een verkeerde beweging maken en er breekt er eentje af, waardoor je ze allemaal moet afknippen. Broze nagels zijn vaak een teken dat je bepaalde voedingstoffen te kort komt, daarom enkele makkelijke tips om dit te voorkomen.

1. Om je nagels gehydrateerd te houden, moet je handen insmeren met een crème. Richt je vooral op de nagelrand. Doe dit elke avond voor je gaat slapen. Vind je handencrème te duur? Kies dan voor olijfolie, dit werkt even efficiënt.

2. Draag rubberen handschoenen wanneer je huishoudelijke taken doet. De meeste klusjes als de vloer poetsen tot afwassen zijn ontzettend schadelijk voor je nagels. Om je vingers te beschermen tegen vuil en schadelijke poetsmiddelen, bescherm je ze best met rubberen handschoenen. Breng een handencrème aan voor je je ze aantrekt voor extra zachtheid.

3. Duw je nagelriemen naar achteren, gebruik een speciaal ontworpen nagelriemstokje en hou dit in een hoek van 45 graden. Voorzichtigheid is wel een must, anders raakt je nagelriem beschadigd, waardoor je hele nagel verzwakt.

4. Knip je teennagels recht om ingroeide nagels te vermijden.

5. Droog je handen gedurende minstens twee minuten nadat je een douche nam of de afwas deed. Droog ook je tenen grondig na het zwemmen. Door de vochtigheid loop je namelijk meer risico op een schimmelinfectie.

6. Door vitamine B-supplementen te nemen, maak je je nagels sterk.

2

7. Drink elke dag een glas melk of eet een hard gekookt ei. Dit zijn namelijk goede bronnen van zink, wat wonderen voor je nagels verricht. Je lichaam heeft dit zeker nodig wanneer je kampt met witte vlekjes.

8. Door je nagels te vijlen, hou je ze sterk. Ga wel slechts in een richting te werk. Vermijd dit wel na een douche of bad, want natte nagels breken makkelijker.

9. Masseer je nagelriem om ze lang en glanzend te houden. Dit stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar de nagel. Waardoor ze sneller groeien.

10. Gebruik een transparante nagellak om je nagels te beschermen. Als je verschillende lagen over elkaar aanbrengt, blijft het resultaat langer. Laat ze wel tussen elke lakbeurt lang genoeg drogen.

11. Ban removers op basis van aceton of formaldehyde. Ze drogen de nagels namelijk uit.

Lees meer