2
YouTube

Back to the 90's: de originele Tamagotchi is weer te koop

We moeten jullie niet meer vertellen dat de jaren negentig terug hip zijn, en als er één gadget is dat iedereen doet denken aan dat tijdperk is het de Tamagotchi wel. Nadat het populaire huisdierengadget eerder al een comeback maakte als app, verkoopt producent Bandai nu weer het originele speelgoedje. Op Twitter regent het alvast positieve reacties.

We schreven deze week al dat één op de dertien stukken speelgoed in Europa door volwassenen worden gekocht. En dan niet om aan de kinderen te schenken, maar om er zelf mee te spelen. Bijna 60 procent van de volwassenen die speelgoed voor zichzelf kopen, heeft geen kinderen. Zowat 43 procent is tussen de 18 en 34 jaar. "Het is een reactie tegen de stress van ons drukke leven", legde analist Frédérique Tutt van DPB Group uit.

Bandai speelt daar handig op in en heeft de originele Tamagotchi weer uitgebracht. De digitale huisdieren werden in de jaren 90 voor het eerst verkocht in Japan als plastic eieren met kleine schermen en knoppen. Je zag op het scherm een Tamagotchi uitbroeden en kon het kleine dier zien evolueren naar een steeds bevreemdender wezen. Een Tamagotchi was meestal snel tevreden: door ze eten te geven, ermee te spelen en ze een wasbeurt te geven. Uiteindelijk zouden ze sterven: door hun oude leeftijd, of door verwaarlozing. En dan kon je weer opnieuw beginnen.

Tot nu toe is het speelgoedje alleen te koop in winkels in Japan en via de Japanse versie van webshop Amazon. Maar de positieve reacties op Twitter tonen duidelijk dat er ook in de rest van de wereld interesse voor is. Zou jij ook opnieuw eens met een Tamagotchi willen spelen?

2
YouTube

Lees meer