iStock

Extra dekentje voor baby in de winter? Beter niet, waarschuwt Kind en Gezin

"Om veilig te slapen is een slaapzakje op maat perfect geschikt”

In de winter kunnen ouders of grootouders de neiging hebben om een baby in te stoppen met een extra lakentje of dekentje, maar dat doen ze volgens Kind en Gezin beter niet. Ook tijdens de koude dagen zijn slaapzakjes op maat de veiligste keuze, klinkt het.

Een slaapzak is aan te raden thuis, in de opvang, bij dutjes en bij overnachtingen bij de grootouders. In de winter is het buiten weliswaar koud, maar het is de binnentemperatuur die geldt. Baby's met een extra dekentje toedekken, brengt bijkomende risico's met zich mee.

"Nu het koud weer is zien we soms heel dik ingeduffelde baby's, en dan kan die baby het heel warm krijgen. Om veilig te slapen is een slaapzakje op maat perfect geschikt", zegt Nele Wouters, de woordvoerster van Kind en Gezin.

Een goede slaapzak heeft de juiste maat en armgaten, met of zonder mouwen. De juiste maat zorgt ervoor dat een baby bij het wroeten niet dieper in de slaapzak terechtkomt. De baby blijft ook op temperatuur tijdens zijn slaap, en de kans dat hij omrolt, is kleiner.

Bovendien blijven het gezicht en hoofdje vrij, wat belangrijk is om een normale lichaamstemperatuur te behouden, en verstikking te vermijden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Van Eersel Guy

    Is dit de eerste winter sinds jaten misschien?

Lees meer