Volgens een nieuw Canadees onderzoek zouden kleuters die geregeld naar een scherm turen slechter scoren op ontwikkelingstoetsen en sociale vaardigheden.
ANP Volgens een nieuw Canadees onderzoek zouden kleuters die geregeld naar een scherm turen slechter scoren op ontwikkelingstoetsen en sociale vaardigheden.

Exclusief voor abonnees

Kleuters die veel tv-kijken of met tablets spelen, ontwikkelen zich trager. Klopt dit wel?

Vroeger speelden kinderen buiten, nu zitten ze achter tablets en tv’s. Volgens een nieuw Canadees onderzoek is dat geen goede ontwikkeling. Kleuters die geregeld naar een scherm turen, zouden slechter scoren op ontwikkelingstoetsen en sociale vaardigheden. Deze conclusie speelt in op de zorgen die veel ouders al hadden, maar klopt het wel?

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Marens

    een kleuter die elke dag constant alleen achter een tablet wilt zitten daar is toch serieus iets mis mee mentaal

  • Filip Desmedt

    Inderdaad , dit klopt volledig , kijk maar eens naar die niksnutten die daar voor het klimaat protesteren , ze kennen nog niet eens het verschil tussen een den en een spar , of tussen een coin en een kweepeer ... De generatie friet cola gaat het eens doen , ze roepen zelfs op tot stakingen !!! En , het is zelfs totaal NIET bewezen dat de klimaatopwarming door de mens komt ....

Lees meer