3
thinkstock

Lego start met sociaal netwerk voor min 13-jarigen

Is je kroost nog net iets te jong voor Instagram en Facebook? Dan komt Lego met een kindvriendelijk alternatief op de proppen. LegoLife is een sociaal netwerksite voor de allerkleinsten, waarop je foto's van je eigen constructies kan delen. Als je ouders toestemming geven, kan je zelfs al onder de 13 jaar op deze kindvriendelijke Instagram terecht.

Geen selfies met duckfaces, wél foto's van je eigen creaties met Lego, dat is het opzet van LegoLife. Net zoals bij Instagram is er een newsfeed, en kinderen kunnen er foto's posten en reageren op de creaties van anderen. Wel zijn er kindvriendelijke beperkingen: zo zijn foto's van mensen niet toegelaten, en kan je enkel kiezen uit voorgemaakte reacties of emoji's die je selecteert voor onder een foto.

Behalve foto's delen kan je elkaar ook uitdagen om bepaalde gebouwen te maken. Het is oorspronkelijk bedoeld voor kinderen, maar er staat geen leeftijdslimiet op de app. En een extra pluspunt: omdat nergens persoonlijke gegevens worden gevraagd om de privacy van kinderen te beschermen, zal het niet eens opvallen. Ouders die zich bij dezen geroepen voelen om de blokjes Lego uit de kelder op te diepen: laat je vooral gaan.

3
LegoLife
3
LegoLife

Lees meer