thinkstock

Maak je paasbrunch extra feestelijk met deze ideeën

Gezellig samenzijn met familie aan een uitgebreide feesttafel, dat doen wij Belgen graag met Pasen. Volgens een enquête van Lidl kijkt 90% van de Belgische paasvierders uit naar dit familiemoment. Wij geven jullie alvast wat inspiratie voor een feestelijke paastafel zondag, waar ook de kleinsten met plezier van zullen smullen.

Paaszondag bij familie doorbrengen en chocoladen eieren zoeken is een traditie waar wij met plezier aan vasthouden, volgens een enquête van Lidl bij 1.000 Belgen. Voor 1 op de 3 ondervraagden is het religieuze aspect de drijfveer om uitgebreid te vieren, voor maar liefst 90% is het vooral een belangrijk huiselijk familiemoment. Met deze creatieve ideetjes wordt die gezellige paastafel extra feestelijk.

Vrolijke eitjes

Er zullen eieren gegeten worden met Pasen, zoveel is duidelijk. Met dit simpele receptje tover je dat banale ingrediënt om tot een vrolijk kuikentje. Zo maak je 6 kuikentjes:

1. Maak van 6 eieren een perfect hardgekookt ei.
2. Snij een "hoedje" van ongeveer 1 cm vanboven van elk ei.
3. Haal met een klein lepeltje voorzichtig de eigelen uit de eieren, en meng die met 2 eetlepels mayonaise en 2 koffielepels mosterd. Kruid met peper en zout.
4. Gebruik een spuitzak om het gele mengsel in de uitgeholde eieren te spuiten. Zet de hoedjes terug op de eieren.
5. Werk af door voetjes en een snuit van wortels te maken en gebruik peperkorrels voor de ogen.

Pinterest

Asperge-gruyèretaart

Wie Pasen zegt, zegt asperges. Deze heel eenvoudige asperge-gruyèretaart smaakt lekker bij brunch of lunch en is ook populair bij kinderen, die bij asperges in pure vorm hun neus wel eens durven ophalen.

1. Verwarm de oven voor op 200°. Maak een groot vierkant van een vel bladerdeeg en verdeel over een ovenplaat. Prik gaatjes in de bodem en laat het deeg een kwartiertje voorbakken in de oven.
2. Haal het deeg uit de oven en laat even afkoelen. Besmeer het deeg met een mengeling van één koffielepel balsamico met één koffielepel mosterd.
3. Verdeel 2 kopjes gruyèrekaas over het deeg.
4. Snij de asperges zo dat ze mooi op het deeg passen, en bedek de kaas met asperges. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
5. Bak 20 à 25 minuten in de oven.

Pinterest

De paashaas aan tafel

Je hoeft absoluut geen origami-diploma te hebben om deze servetten in de vorm van een paashaas op tafel te toveren. Je hebt enkel servetten, een koordje en een beetje geduld nodig. In deze video wordt het stap voor stap uitgelegd.

Pinterest

Kindersurprise 2.0

Dit chocoladen ei is er eentje voor de pro's met wat meer geduld, maar het ziet er zo leuk uit dat het op zijn minst het proberen waard is. De vulling bestaat uit cheesecake met abrikozenjam.

1. Meng 150 gram roomkaas met 30 gram suiker, 1/2 theelepel citroensap en 1/2 theelepel vanille-extract goed door elkaar.
2. Klop in een andere kom 125 ml slagroom stijf. Voeg met een garde bij het roomkaas-mengsel.
3. Verwijder met een scherp met de "hoedjes" van enkele chocoladen eieren en vul voorzichtig met het witte mengsel. Zet de eieren een half uur in de koelkast, zodat de vulling verstevigt.
4. Werk af met abrikozenconfituur om het eigeel te creëren.

Pinterest

Wortels als bestek

Met plastic groen bestek en oranje servetten maak je ook het eetgerei paasproof. Met deze eenmalige aankoop kan je overwegen om plastic bestek toch maar eens af te wassen, en jaarlijks één keer boven te halen op de paasbrunch.

Pinterest

Lees meer