6 Friday night / Monday morning
rv Friday night / Monday morning

Exclusief voor abonnees

Moeders die 'one of the kids' willen zijn op Instagram: dat gaat mis

Natuurlijk mogen ouders het Instagram-account van hun kinderen bewonderen. Maar er gelden strikte regels, en dat mogen vooral moeders (ja, inderdaad) zich best aantrekken, schrijft Stefanie Bottelier die het zelf ook allemaal verkeerd heeft gedaan.

“I’m not a regular mom. I’m a cool mom.” Menig moeder die zichzelf ook maar enigszins cool waant, weet meteen dat dit citaat afkomstig is van de moeder van Regina George uit de film Mean Girls uit 2004.

Die moeder, met haar krampachtige wens om one of the kids te zijn met de vriendinnen van haar dochter, is uiteraard juist níét cool. Sterker: ze is het archetype geworden voor een bepaald soort moeder die dat wel denkt, niet is en daardoor eigenlijk nóg gênanter is dan een gewone oncoole moeder.

6 De Australische comedian Celeste Barber, moeder van twee, begon ooit als grap met deze Instagram-parodieën. Ze werd er wereldberoemd mee. Wat haar kinderen daarvan vinden, vraagt niemand zich af.
rv De Australische comedian Celeste Barber, moeder van twee, begon ooit als grap met deze Instagram-parodieën. Ze werd er wereldberoemd mee. Wat haar kinderen daarvan vinden, vraagt niemand zich af.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer