2 Een familie met vier kinderen.
ThinkStock Een familie met vier kinderen.

Exclusief voor abonnees

Nieuwe versie KindKompas: dit is het effect van stoppen met werken op je gezinsbudget

Het KindKompas, een tool waarmee je kan berekenen hoe duur het is om kinderen op te voeden, krijgt vandaag een update. Voortaan toont de calculator naast de kosten ook de 'baten', want voor elk kind is er een groeipakket, betaal je minder personenbelasting en onroerende voorheffing, en mogelijk heb je ook recht op een studietoelage.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Linda Kint

    Mijn kinderen hebben evenveel recht op leven als al degenen die hier komen verkondigen dat we al met teveel zijn maar ondertussen zelf ook nog wat willen verderleven.. We zijn niet met teveel, de middelen (en toegang tot) zijn enkel verkeerd verdeeld!

  • Etienne Callebout

    Och er zijn zoveel ongelijkheden .voorbeeld neem nu een 60 jarige A2 verpleegster .geboren in 1958 . Verpleegster richting moest gebeuren na een A2 humaniora diploma op zak na 3 jaar , 21 jaar voor aanvang van werk , na gehuwd te zijn op pas voor kinderen en zieke ouders overgeschakeld naar 60 % werken . 50% betaald door werkgever en 50 % door RVA bestond nog niet zoals nu . Pensioen leeftijd wordt verhoogt en moeten we nu werken tot 42 jaren werkelijke dienst . En dit voor 1250 € pensioen .

Lees meer