Een jong koppel ontvangt de sleutels van hun huis.
Thinkstock Een jong koppel ontvangt de sleutels van hun huis.

Exclusief voor abonnees

Ouders schenken 37.000 euro bij aankoop huis

De helft van de Vlaamse millennials mag op sponsoring van ouders rekenen bij de aankoop van een eerste woning. Gemiddeld passen pa en ma 37.000 euro bij, zo blijkt uit onderzoek van vastgoedexpert Hillewaere. Daarnaast kan één op de vijf ook nog eens gratis geld lenen bij familie. Vooral de rekening van de registratie- en notariskosten schuiven jonge koppels graag door.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • johan demuynck

    Ik heb in 1989 een appartement (25 jaar oud) gekocht voor 2.150.000 BF. Ons maandelijks gezinsinkomen was toen ongeveer 50.000 BF en mijn maandelijkse aflossing was 20.000 BF. Ik ben toen ook gaan kijken om een huis te kopen maar dat was onbetaalbaar voor ons en kostte rond de 4.000.000 BF. Vroeger was het beter ?????

  • michel De Blay

    @ Anne Marie Cuypers. Het is duidelijk dat u geen lessen te leren hebt hoe men een gezin moet beredderen!! Mijn berekening geldt enkel voor diegenen die de macht van samengestelde spaarinleg niet kennen, en niet weten dat een beperkte maandelijkse inleg na jaren een enorm bedrag opleveren. Zo simpel kan het ook zijn.

Lees meer