Overleden vader stuurt dochter ieder jaar verjaardagskaart

De kleine Zoe McCulloch vierde onlangs haar zesde verjaardag, en kreeg daarbij een verjaardagskaart van haar vader. Op zich niets speciaals, ware het niet dat Bruce vijf jaar geleden overleed. De man schreef voor zijn dood genoeg kaarten om Zoe te helpen opgroeien.

Een week voor de geboorte van Zoe, zijn eerste kind, kreeg Bruce McCulloch te horen dat zijn huidkanker uitgezaaid was. "Hij vroeg de dokters om hem in leven te houden, omdat hij Zoe naar het altaar wilde lopen", vertelt mama Janet. "Maar het bleek al snel dat dat onmogelijk zou worden."

De dokters gaven hem echter maximum vijf jaar, en al snel bleek ook dat vooruitzicht te optimistisch. Omdat Bruce besefte dat hij er niet zou zijn om zijn dochter te zien opgroeien, begon hij aan het zware plan om haar verjaardagskaarten te schrijven. "Hij kon op het einde niet meer zelf schrijven, dus dicteerde hij ze aan een vriend. Het heeft enorm veel van hem gevergd, maar hij heeft er uiteindelijk genoeg geschreven om haar ieder jaar eentje te sturen tot haar zestiende, en dan nog eentje op haar 18e en 21e."

Iedere kaart bevat een persoonlijke boodschap, waarin Bruce vertelt hoe graag hij zijn dochter ziet, en dat hij aan haar denkt. Hij wenst haar ieder jaar de perfecte verjaardag toe. "Bruce was gek op zijn dochter. Zelfs op het einde, toen hij veel pijn had en aan zijn bed gekluisterd was, speelde hij nog met haar. Ze keken samen cartoons, of ze bracht hem speelgoed."

Uiteindelijk haalde Bruce nog net de eerste verjaardag van Zoe. Twee weken later stierf hij. "En een paar weken geleden kreeg Zoe haar vijfde verjaardagskaart van hem sinds hij stierf. Ook al is ze nog net te jong om echt te beseffen wat ze betekenen, zijn ze nu al erg belangrijk voor haar. Ze vraagt dan waarom ze nog kaartjes van hem krijgt."

Lees meer