Getty Images/iStockphoto

Tips van mama’s voor mama’s: het nationale gilmoment

Voor veel gezinnen is het eventjes wennen: heel wat ouders werken noodgedwongen van thuis, terwijl de kroost op de achtergrond rondloopt. Kleuters die vragen om geëntertaind te worden, of pubers die moeten studeren. Geen gemakkelijke combinatie. Daarom geven de mama-journalisten van de NINA-redactie de komende dagen tips om je kinderen bezig te houden. Meer goeie raad vind je ook in onze thuisblijfgids.

Het mag gezegd: ondertussen hebben we met z'n allen al ettelijke uren ervaring opgedaan als thuisblijfouders slash werknemers slash juffen ad interim. De ene dag lukt die combinatie al wat beter dan de andere, maar ik durf wedden dat je inmiddels al wel meer dan eens diep gezucht hebt. Staat het huilen jou bij momenten nader dan het lachen wanneer je nog maar eens probeert alle ballen in de lucht te houden? Dan is het nieuwe idee van Maison Slash er eentje voor jou. 

Zij riepen immers het Nationale Gilmoment in het leven. Zet vanaf nu dus vrijdag 18u in je agenda, want dan gaan we gillen. We gillen de longen uit ons lijf om de opgehoopte stress er eens goed uit te laten. We gillen voor het kroostrijke gezin twee straten verder om hen te laten horen dat ze niet alleen zijn. We gillen omdat kinderen ook graag gillen. En. omdat. het. er. allemaal. eens. uit. moet.

Sounds good? Dan kan je je nu alvast op aanwezig zetten op het Facebook-evenement!

Meer lezen? 
Tips van mama’s voor mama’s: kinderkermis
Tips van mama’s voor mama’s: yoga voor de kleinsten
Tips van mama’s voor mama’s: de quarantainebingo

Dossier: 
Meer advies vind je in onze thuisblijfgids.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Emi De graeve

    mijn tip : zorg ervoor dat uw kinderen van jongs af aan leren om zichzelf bezig te houden met wat leuke hobbies en ook alleen kunnen spelen. Dat veel jonge ouders het nu lastig hebben met thuiswerk komt door het entertainment waar ze zelf verantwoordelijk voor geweest zijn.

  • Kris Platteau

    Alsof mama's er alleen voor instaan!

Lees meer