2

Vijf tips voor het inrichten van een leuke babykamer

In afwachting van je kleine spruit is het inrichten van de kinderkamer een belangrijke stap. We gingen eens kijken naar het advies van Celia Sawyer, een bekende interieurdesigner en zelf mama van twee.

De top vijf tips voor een leuke babykamer:

1. Kleur
Ga niet zomaar voor eender welk mooi kleurtje. Kies bewust voor kalme, rustgevende tinten om van de babykamer een ontspannende ruimte te maken.

2. Muziek
Durf muziekelementen toe te voegen. Sawyer stelt dat klassieke muziek perfect is voor het relaxeren en dat kinderliedjes ideaal zijn tijdens speelmomenten.

3. Temperatuur
De temperatuur is van groot belang voor het comfort en de veiligheid van je baby. Investeer daarom in een goede kamerthermometer om alles grondig bij te houden.

4. Comfort
Hoewel het comfort van je kleintje op de eerste plaats komt, mag je zeker niet vergeten van ook aan jezelf en je partner te denken. Een aangename schommelstoel is een goed voorbeeld. Ontspannen ouders stralen de rust namelijk uit op hun baby.

5. Ruimte
Probeer rommel zoveel mogelijk te vermijden. Ga voor de essentiële elementen, maar zorg dat er voldoende ruimte overblijft op de grond om een speelmat neer te leggen waar je languit pret kan beleven met je baby.

2

Lees meer