Uwe Porters.
Tim Dirven Uwe Porters.

Exclusief voor abonnees

Vroedvrouw schrijft boek over bevallingen: “En toen vroeg de kersverse papa aan de gynaecoloog of hij nog een steekje wou bijzetten”

Uwe Porters (29) noemt zichzelf graag ‘een vroedvrouw die toevallig ook moeder werd’. En schreef een boek over verlossingen die ze bijwoonde en haar eigen bevallingen. “Bevallen is van iets huiskamerlijks geëvolueerd naar iets heel gemedicaliseerds. Moeders zouden zelf de regie in handen moeten houden.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • piet deridder

    In Gent is mijn vrouw behandeld geweest als een rund, pardon, bij een rund is men nog zo vriendelijk om een keizersnede uit te voeren. Jarenlang gezocht naar een dokter om alles terug normaal te krijgen en tenslotte na 15 jaar beland in Nederland waar men beter omgaat met effectieve schade en dit daar ook (h)erkent, wat men hier afwimpelt alsof het normaal is want u bent bevallen he? Herkenbaar?

  • Peter Van Wesemael

    Dit mopje bestaat al meer dan 30 jaar en de eerste keer dat ik het gehoord heb was meteen na de bevalling van mijn eerste zoon door de dokter zelf. Het wordt echt allemaal te belachelijk voor woorden wat nog mag en niet meer mag gezegd worden.

Lees meer