Instagram travisrathbone

"'Echte mannen' drinken tegenwoordig (b)rosé wijn"

De tijd dat rosé wijn een vrouwendrankje was, is voorgoed verleden tijd. Want nu vrouwen ook volop bier en whisky drinken en mannen mierzoete cocktails, is ook een glas rosé bestellen op café voor mannen (eindelijk) geen schande meer. Het werd eens tijd.

Het was Thomas Pastuszak (wijndirecteur bij NoMad Hotel in New York) die aan DETAILS magazine vertelde dat hij opmerkte dat in zijn hotel steeds meer mannen rosé verkiezen boven het klassieke pintje. Een evolutie die eigenlijk al langer geleden had moeten plaatsvinden, aangezien er eigenlijk geen enkel drankje is dat nog écht gender gebonden is. Waarom rosé dan zo lang wel?

Het heeft waarschijnlijk met de roze kleur te maken, want zoet smaakt rosé alvast niet. Maar tijden veranderen. Bruce heet nu Caitlyn, en de meeste mensen zijn er wel uit dat homoseksueel zijn niets is om je voor te schamen. Dus: daarom kan een glaasje rosé voor mannen van tijd tot tijd toch best, niet?

Rustun Nichols van het Wythe Hotel merkt eveneens op dat steeds meer groepjes mannen een flesje rosé bestellen, en op Instagram vind je onder de hashtag #brosé hier ook bewijs van. Want echte mannen drinken dus wel degelijk rosé. Hell yeah.

#Brunch and #Brosé with my bro

Een foto die is geplaatst door null (@) op

#brosé and serious conversation on the rooftop

Een foto die is geplaatst door null (@) op

#brosé #rosé #bro @huebydow

Lees meer