"Staar naar me, pest me: ik trek het me niet aan"

Een Amerikaanse tiener geeft pesters lik op stuk door een bikinifoto te delen op Facebook. Het lichaam van Ciera Swaringen is namelijk voor 70 procent bedekt met moedervlekken waardoor ze al haar hele leven wordt nagestaard en op de korrel genomen door vervelende plaaggeesten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De pesterijen en gemene uithalen vielen de 19-jarige Ciera uit Richfield in de staat North Carolina aanvankelijk heel zwaar. Ze werd onder meer uitgescholden voor "bevlekte hond"

"Het zijn vooral tienerjongens die me beschimpen", aldus het moedige meisje.  "Ze zeggen dingen als 'Je ziet er vies uit, was je'." "Ik heb na verloop van tijd geleerd om me die commentaren niet langer aan te trekken. Mensen zeggen dergelijke dingen omdat ze het niet gewoon zijn om iemand met zo'n huidaandoening te zien."

De vele geboortevlekken houden op zich geen gezondheidsrisico's in, al moet de tiener wel opletten in de zon. De vlekken laten weghalen, is geen optie. Het zijn er eenvoudigweg te veel en er zullen er alleen maar bijkomen, menen artsen.

De familie van het meisje steunt haar heel erg waardoor ze ook geleerd heeft om de pesterijen van zich af te laten glijden. Haar moeder noemt de geboortevlekken trouwens liefdevol "kussen van een engel" en ook Ciera is van haar lichaam gaan houden. "Ik ben er trots op anders te zijn", zegt ze. "Niemand ziet er hetzelfde uit en iedereen zou zich mooi moeten voelen."

3
Facebook/Ciera Swaringen
3
Facebook/Ciera Swaringen
3
Facebook/Ciera Swaringen

Lees meer