Lotto-Soudal-arts Servaas Bingé.
Wannes Nimmegeers Lotto-Soudal-arts Servaas Bingé.

Exclusief voor abonnees

“Vermoeid? Hoofdpijn? Het is de schuld van wat we eten”: arts lanceert voedingsplan om je lijf in 10 dagen te resetten

Control + alt + delete. Maar dan met je lichaam. Dat is het doel van 'De Lijst', het nieuwe boek van Lotto-Soudal-arts Servaas Bingé. Tien dagen lang alles bannen wat het kleinste pijntje of ongemak in je lichaam kan veroorzaken. Van tomaten tot melk en sinaasappels. "We onderschatten de kracht van voeding."

Alles wat je lichaam ook maar een beetje uit balans kan brengen, schrappen van je bord. En dat tien dagen lang. Dat is het opzet van 'De Lijst', het grote 'resetplan' dat Servaas Bingé - arts bij wielerploeg Lotto-Soudal - in een nieuw boek goot. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Claudia Rosseel

    Zou kalkoen zoveel 'gezonder' gefokt worden dan kip?

  • Michael Vandamme

    We zijn toch allemaal naar school geweest om later betaald te worden om onze job uit te oefenen. Waarom zou die man dit gratis aan iedereen moeten uitleggen. Ik denk dat de juiste voeding vooral geschikt is voor mensen die net die tikkeltjes beter willen presteren op sportgebied of mensen die hulp zoeken bij vermageren en noem maar op. Als je hier allemaal geen nood aan hebt en je voelt je goed hoef je zo een boek helemaal niet te kopen dus.

Lees meer